NM Golv 100 UP är speciellt framtagen för golv med tung rullande belastning.
En betongyta är inget färdigt golv utan måste vidarebehandlas. Obehandlad betong dammar, suger i sig oljor och andra föroreningar, har dålig kemikalieresistens, är svår att hålla ren och därför ohygienisk, har dålig slitagestyrka etc. Lämpligt är därför att behandla dem med någon typ av plastbeläggning. Men innan man handlar in en golvbeläggning bör man ha vissa fakta klara.
Krav på golvet
Halksäkert, det går att få där det behövs.
Att gå omkring på en glashal yta innebär en skaderisk, man spänner sig, går stelare och ramlar då lättare. Men god halksäkerhet och lättstädad yta går inte alltid hand i hand. Golvbeläggningens halksäkerhetsgrad går dock att variera så att alla parter blir nöjda.
Vissa av våra golvbeläggningar som t.ex. NM Golv 400 Elit och NM Golv 400 Elit Relief är halkskyddad i standardutförande medan andra som NM Golv 40, NM Golv 50 Super, NM Golv 80, NM Golv 100 UP, NM Golv 100 LE och NM Golv 3000 ESD bildar en helt slät yta som kan uppfattas som hal utan att egentligen vara det.
Slitstyrka är ett primärt krav på golvet.
Lyftvagnar, lasttruckar och rullvagnar lastade med stora och tunga laster ställer höga krav på en golvbeläggning. Särskilt då i kurvor, vid infarter, framför varuhissar samt andra ställen där täta inbromsningar och starter sker.
Ytfinish, helt släta plana golv för t.ex. svävare, pharmaceptisk tillverkning och andra golv där kraven på porfri yta är mycket stora. Släta porfria beläggningar typ NM Golv 100 UP/LE passar bra för golvytor där höga krav på ytjämnhet och hög finish i kombination med stor slitstyrka ställs. De lägges i skikttjocklekar mellan 3 och 5 mm. Men även NM Golv 40 eller NM Golv 80 bildar på helt släta underlag golvbeläggningar så släta och portfria att de kan användas för samma ändamål. Däremot stoppar de inte för lika stort ytslitage samt skyddar inte underlaget för kraftiga punktpåkänningar på samma sätt som NM Golv 100 UP/LE.
God kemikaliebeständighet får man på köpet när man väljer epoxi.
Sist men inte minst, vad får beläggningen kosta ? Det är en avvägningsfråga. Välj en beläggning som stoppar för de krav Ni har, det lönar sig i längden. Kontollera efter beläggningens utförande att Ni fått den skikttjocklek Ni beställt. Dessutom är det lättare att lägga in ett kraftigt golv direkt än att varje år behöva reparera ett billigare som gått sönder.